امام حسین(ع)، پیشوای اصلاحگری
بَرَماً.» (به خدا سوگند كه مرگ را جز سعادت و زندگی با ستم پیشگان را جز ملالت نمی دانم.) امام حسین(ع) زندگی کردن با ستمگران را برنمیتابد. او تحمل نمیکند که در کنار ستمگر بایستد. با ستمگر میجنگد حتی اگر کشته شود. منظور از ستمگر کیست؟ هر ستمگری که باشد: چه اسرائیل، چه ستمگر داخلی. هرکس که حقوق تو را پایمال کند ستمگر است، هرچند دولت باشد. کسی که تو را از حقوق خود محروم میکند ستمگر است، هرچند حاکم باشد. کسی که فرصت زندگی را از تو میگیرد ستمگر است، در هر منصبی که میخواهد باشد. امام حسین(ع) نمیپذیرد که تو با او سازش کنی.
(190)معنای برگزاری مراسم سوگواری برای امام حسین این است. سوگواری امام حسین، افراد خوار و ذلیل پرورش نمیدهد، گریهکننده پرورش نمیدهد. عزای امام حسین انسانهایی حسینی پرورش میدهد، انسانهایی که همانند امام حسین سکوت کردن در برابر ستمگر را رد میکنند. زنانی پرورش میدهد همچون زینب که پیکر برادرش را بلند میکند و میگوید: «خدایا این قربانی را از ما بپذیر» آیا این گریه است؟ آیا این بسنده کردن به گریه است؟ این مجالس سوگواری و این مکان همچون مدرسهای که به ما علم میآموزد، ما را پرورش میدهد و ایمانمان را تقویت میکند.
(191)پـدران و نیاکان ما ایـن سـوگواریهـا را بـا وجـود سـتمهای تاریخی استعمارگران عثمانی حفظ کرده و به دست ما رساندهاند. ما باید از آن بهره بگیریم. چگونه؟ آیا صرفاً با نشستن و عزا گرفتن و گذراندن وقت؟ نه، دستاورد عزاداری این نیست. دستاورد عزاداری این است که با قصد مبارزه با ستمگر از اینجا بیرون برویم، خواه این ستمگر اسرائیل و آمریکا و استعمارگران باشند یا نزدیکان و خویشان و حاکمان ما. فرقی نمیکند.
117