مناسبتهای ماه رجب و زیارت امام حسین(ع)
فرزندانتان هم إنشاءاللّه با اسامی ائمه و اصول و فروع دین آشنا هستند. حتی بعضی از شما با شعایر دینی هم آشنایید؛ روز جمعه را با پوشیدن لباس پاكیزه زنده نگه میدارید و آن را عید میگیرید و شادی میكنید؛ در نماز جماعت حاضر میشوید و در این مناسبتها حضور چشمگیر دارید.
(162)در ماه رجب باید فرزندانمان این چیزها را از رفتار و اخلاق و تهذیب و نماز و روزۀ ما یاد بگیرند. شكی نیست كه كسی كه این ماه را زنده نگه میدارد، در واقع، شعایر خدا را بزرگ میشمارد و بزرگ داشتن شعایر خدا از نشانههای تقوای واقعی است.
(163)از خداوند میخواهیم كه ما را بر بزرگ داشتن این ماه مبارك، كه طبق برخی از احادیث شریف، ماه امیرمؤمنان(ع) است، موفق بدارد. به هر حال، ماه مباركی است و همانطور كه گفتم، در آن روزها و مناسبتهای بسیاری هست. احیا كردن این ماه و روزه و دعا از بهترین اعمال است. یكی از بهترین اعمال، این دعایی است كه شنیدهاید و بعد از نماز خوانده میشود. این دعا از بهترین ادعیه و از پرمعناترینِ آنهاست. دوباره این دعا را با توجه بخوانیم:
«أعوذُ بِاللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ. بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ. یا مَن أرجوهُ لِكُلِّ خَیرٍ؛ وَآمَنُ سَخَطَهُ عِندَ كُلِّ شَرٍّ؛ یا مَن یعطِی الكَثیرَ بِالقَلیلِ؛ یا مَن یعطی مَن سَألَهُ؛ یا مَن یعطی مَن لَم یسألهُ؛ وَمَن لَم یعرِفهُ تَحَنُّناً مِنهُ وَرَحمَـة؛ أعطِنی بِمَسألَتی إیاكَ جَمیعَ خَیرِ الدُّنیا وَجَمیعَ خَیرِ الآخِرَة. وَاصرِف عَنّی بِمَسألَتی إیاكَ جَمیعَ شَرِّ الدُّنیا وَشَرِّ الآخِرَة. فَإنَّهُ غَیرُ مَنقوصٍ ما أعطَیتَ. وَزِدنی مِن فَضلِكَ یا كَریمُ یا ذَالجَلالِ وَالإكرامِ یا ذَالنَّعماءِ وَالجودِ یا ذَالمَنِّ وَالطَّولِ حَرِّم شَیبَتی عَلی النّارِ.»
به خدا پناه میبرم از شر شیطان رانده شده. به نام خدای بخشایندۀ مهربان. ای کسی که در هر امر خیری به تو امید دارم؛ و در امان هستم
97