مناسبتهای ماه رجب و زیارت امام حسین(ع)
با پانزدهم رجب چه تناسبی دارد و چرا این روز، روز مخصوص زیارتی آن حضرت قرار داده شده است؟
(144)آنچه از این تقارن به ذهن بنده میآید و شاید هم درست باشد، این است كه اگر روزهای زیارتی امام حسین(ع) را بررسی كنیم، میبینیم كه روز عرفه هم از روزهای زیارتی آن حضرت است و زیارت در آن روز ثواب فراوانی دارد. میدانیم كه روز عرفه روزی است كه حج با آن شروع میشود، یعنی بعد از اتمام عمره حاجیها به عرفات میروند و حج با آن شروع میشود. حاجی لباس احرام میپوشد و آمادۀ حج میشود، ولی اولین كاری كه باید انجام دهد، حتی قبل از نماز، این است كه از ظهر تا غروب در عرفات بماند. این اولین عمل و اولین منسك از مناسك حج است. در این روز، زیارت امام حسین(ع) استحباب دارد و تأكید ویژهای بر آن شده است. چه تناسبی بین ایندو وجود دارد؟
(145)در ایام حج، یعنی در ماه ذیالحجه كه مناسك حج شروع میشود، زیارت امام حسین(ع) مستحب است. در ایام مناسك عمره كه از اول رجب شروع میشود و در نیمۀ رجب به اوج خود میرسد، باز زیارت امام حسین(ع) مستحب است. این مسئله سرّ و علتی دارد و باید آن را پیدا كنیم و بفهمیم.
(146) علت آن ارتباط عمیقی است كه بین امام حسین(ع) و حج وجود دارد. این ارتباط از چند لحاظ مورد توجه است:
اولاً، میدانید كه امام حسین(ع) از ماه شعبان تا هفتم ذیالحجه و هشتم آن، كه یوم الترویه است، در مكه بود و در یومالترویه كه هشتم ذیالحجه است و همۀ حاجیها در مكه جمع میشوند، از مكه خارج شد. چرا؟ علت آن معلوم است. اولاً خود حضرت فرمود كه یزید گروه مسلحی را به مكه فرستاده بود. اینها شمشیرهای خود را زیر لباس احرامشان
91