ابلاغ پیام در غدیر خم
دگرگون شده است، ولی این روز تغییری نکرده است. حاکمان بسیاری آمدهاند و رفتهاند، ولی این روز باقی است. اوضاع جامعه و مشکلات و انتخابات و دیگر شرایط، باعث نمیشود که ما این روز را فراموش کنیم یا نسبت به آن کمتوجه شویم. انشاءالله به برادران خود خبر دهید تا گرد هم آییم و دربارۀ غدیر صحبت کنیم و این روز را گرامی بداریم و با خداوند پیمان ببندیم که از کسانی خواهیم بود که این سخن و این خطبه را شنیدند و فهمیدند و به آن عمل کردند. این طور نیست؟
(153)سه نکته وجود دارد:
1. شنیدن پیام: ما و همۀ مسلمانان بدون استثنا این پیام را شنیدهایم. کسی که تاریخ و لغت و تفسیر و حدیث را مطالعه کند، این ندای پیامبر در گوش او طنینانداز میشود که «مَن کُنتُ مَولاهُ فَهذا عَلیٌّ مَولاهُ.» این سخن را شنیدهایم.
2. فهم پیام: آیا معنای سخن پیامبر را درست فهمیدهایم؟ انشاءالله. برخی هستند که سخن پیامبر را به گونۀ دیگری فهمیدهاند. چگونه فهمیدهاند؟ چه گفتهاند؟ گفتهاند: میان امیر مؤمنان، علی(ع) و قهرمانان عرب و قبایل عرب و عشایر و خانوادهها، حس انتقامجویی و خونخواهی وجود داشت.
(154)فاطمۀ زهرا(س) در خطبۀ خود بـا اشـاره به آیۀ «کُلَّمَا أَوْقَدُواْ نَـارًا لِّلْحَرْبِ أَطْفَأَهَا اللّهُ»«77» فرموده است که «هرگاه که آتش حوادث زبانه میکشید، [پیامبر] پسرعمویش را در شعلههای آن میافکند.»«78» فاطمۀ زهرا میگوید: وقتی اوضاع سخت میشد و آتش حوادث زبانه میکشید
91