امام علی(ع) و پویایی رهبری
(116)آنچـه امـروز بـرای مـا مهم اسـت، ایـن سخن امـام اسـت:
«لاتَستَوحِشوا فی طَریقِ الهُدی لِقِلَّةِ أهلِهِ.»«63» (در پیمودن راه هدایت، از اندک بودن همراهان نهراسید.) امام ثابت کرد که فریفته نمیشود و در برابر سختیها و تهدیدها و یورشها و تبلیغات مسموم و گمراهکننده، عقبنشینی نمیکند و به اصول و مبادی خود پایبند است و در راه آنها از پا نمینشیند.
(117)شنیدهاید که در روایاتی آمده است: پس از رسـول خدا مـردم از دین خود برگشتند، به جز سه یا چهار نفر. این روایات بسیار است. تاریخ نشان میدهد که امام پس از رحلت پیامبر، به رغم وصیت مشهور پیامبر، مورد ستم قرار گرفت. وصیت پیامبر روشن و آشکار بود و معاویه در نامۀ خود به محمد بن ابیبکر، که در شرح ابن ابیالحدید نقل شده است، آورده است: «در زمان رسول خدا، علی در چشم ما همچون ستارهای بود.» در نظر اصحاب پیامبر، علی به ستارهای میمانست. علی همردیف و همسطح آنان نبود. اما به او ستم کردند و به زور از او بیعت گرفتند و وارد خانهاش شدند و درِ خانهاش را سوزاندند و همسرش را آزردند. با همۀ این آزارها و آشوبگریها، علی در خدمت به اسلام هرگز سستی نکرد.
(118)تنها یکی از این موارد را نقل میکنم تا میزان پایداری و ایستادگی امام را در خدمت به حق درک کنید. این نمونهها برای وضع کنونی ما نیز سودمند است، همانگونه که در گذشته نیز سودمند بوده؛ یعنی در برابر اغواگری و تحریک دشمن که جوانان ما با آن روبهرو شدهاند.
(119)روزی فاطمه، دختر رسول خدا، امانت پیامبر، سرور زنان عالم و مادر فرزندان امام، نزد خلیفه ابوبکر رفت و برای او دلیل و برهان آورد و سند بازگرداندن فدک را از او گرفت. فدک باغ کوچکی بود که سهم فاطمه
74