شیوههای تربیتی و مبادی دین
هنوز نیز مقدار اندکی از معنویت بر بسیاری از اسباب مادی غلبه دارد و تجربههای ما از سراسر جهان حتی در کشورهای بسیار پیشرفته آن را ثابت میکند.
2. اهتمام آشکار به وضع ستمدیدگان و راضی نبودن به رفتار ستمگران و تلاش پیگیر برای کاستن از دردهای مردم و خشم گرفتن بر کسانی که آنان را از حقوقشان محروم میکنند.
چرا ما اجازه دهیم احزاب الحادی، مبارزه در راه طبقات زحمتکش یا استعمارشده را به انحصار خود درآورند در حالی که اسلام، ایمان کسی را که شب سیر بخوابد و همسایهاش گرسنه باشد، نپذیرفته است. مگر نه اینکه پیامبر(ص) به ما فرمان داده است با دست و زبان و دل خود از کار ناپسند بیزاری بجوییم و مسلماً او در هر اوضاعی از همراهی ستمگران و متمایل شدن به آنان خشنود نمیشود.
انسان معاصر رنجدیده است و هر اندازه رشد کند، باز درجهای از محرومیت را احساس میکند. او سازمانها و اشخاص را مسئول محرومیت و فراهم نبودن فرصتهای مناسب برای خود میداند و انتظار دارد در وجود مبلغ یا عالم مسلمان حرارت مبارزه و فریاد حقخواهی را احساس کند.
(163)3. پیشرفت و نوسازی شکلی یعنی کمک گرفتن از ابزارهای پیشرفته و روشهای نو برای ارائۀ اندیشهها و احکام و سازماندهی مؤسسههای دینی بهگونهای که از لحاظ شکلی و ابزارهای کاری در سطح مؤسسههای بینالمللی قرار گیرند.
بهرهمندی از آمارهای دقیق و نو دربارۀ مسلمانان جهان و امور تربیتی آنان و رهبران روحانی و مؤسسههای دینی و کتابها و روزنامهها و امکانات آنها و سهمی که در رسانههای شنیداری و دیداری دارند،
110