ذوق و ابتکار در دعوت
كریم، این وَجْهُ الرَّبّ است كه باقى است: «كُلُّ مَنْ عَلَیْهَا فَانٍ. وَیَبْقَى وَجْهُ رَبِّكَ ذُو الْجَلَالِ وَالْإِكْرَامِ.»«35»
(85)3.«وَلَقَدْ كَتَبْنَا فِی الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ یَرِثُهَا عِبَادِیَ الصَّالِحُونَ.»«36» ستمكاران، مردان ناصالح، افـراد منحرف، دشمنان انسانیت و حق و عدالت، همه و همه شكست خواهند خورد. اگر چند روزى امواجى در دنیاى هستى ایجاد كنند و سروصدایى بهوجود آورند، موقتى است. بهزودى شكست میخورند و جهان را و هرچه در اوست، به شایستگان، حق پرستان و صالحان خواهند سپرد. در روایات اهلبیت این آیه بر حكومت مهدى موعود تطبیق شده است. آرى، در آن روز، جهانِ متكامل و پیشرفته، كه از اشتباهات و لغزشهاى خود سرخورده و خسته شده است، تشنۀ تعلیمات حقیقى اسلام و مشتاق حكومت عادل است و دعوت حضرت ولىعصر را با نهایت رغبت خواهد پذیرفت. اصولاً انسانیت بهطور دائم در حال تجربه است. چندى به راهى میرود، روشى انتخاب مىكند، و بعد از مدتى تجربه بازمى گردد یا آن راه را صحیح و رفتنى تشخیص مى دهد. تكامل انسان به همین معنى است و بالأخره هم انسان با كمك علم و تجربه، بر بام جهان برآمده، خلیفةاللّه در زمین خواهد شد. آنچه مورد بحث ما بود، این قسمت از آیۀ كریمه است كه پیروزى و آینده از آنِ نیكان است و جهان بهسوى حق و حقیقت و پیروزى حق جویان و حقیقت طلبان پیش مى رود.
(86) 4- در ابتداى سورۀ قصص چنین مى خوانیم:«بِسمِ اللَّهِ الرَّحمنِ الرَّحیم. طسم. تِلْكَ آیَاتُ الْكِتَابِ الْمُبِینِ. نَتْلُوا عَلَیْكَ مِن نَّبَإِ مُوسَى
50